cropped-logo_colored_cmyk_300dpi_print_transparent.png

Letölthető ingyenes tananyagok

Taníts internetbiztonságot és digitális készségeket általános iskolásoknak!

Digi tanítás

Nyomozás a digitális világban

Digitális készségfejlesztő foglalkozások 

8-12 évesek

max. 15 fő

10x45 perc

Az internetbiztonság és a digitális készségek néhány alapvető részét mutatja be. 8-12 éves gyerekek számára készült, és játékos keretben zajló tanulást tesz lehetővé. Az óratervek kipróbált, a tanodánkban is használt tananyagokból álltak össze, igyekeztünk a gyerekek visszajelzéseit is beépíteni. 

A 45 perces foglalkozások megtartásához számítógép- és internethozzáférésre, valamint kivetítőre van szükség. Digitális kultúra órákon, osztályfőnöki órákon, vagy délutáni foglalkozások keretében is megtarthatók a foglalkozások. Ideális esetben, bontott, maximum 15 fős csoportokban tarthatók meg az órák, de kis átalakítással nagyobb csoportoknál is működhetnek a feladatok.

Töltsd le a teljes tananyagot!

Add meg az e-mail címed és elküldjük neked a teljes tananyagot minden videóval és melléklettel!

  Mivel foglalkozik a Digi Tanoda?

  Játékos formában tanítunk digitális készségeket és biztonságos internethasználatot. A délutáni foglalkozások azokat a készségeket erősítik, amelyek felkészítik a diákokat a digitális világ eszközeinek kritikus és biztonságos használatára, segítik őket a tanulásban, és hozzájárulnak ahhoz, hogy tudatos, tájékozódni képes állampolgárok váljanak belőlük.

  Tartalomkészítés

  A foglalkozásokon a gyerekek nemcsak passzív befogadói, hanem aktív alakítói is lesznek a digitális térnek: a weboldalkészítéstől a játékos programozásig.

  Együttműködés

  A gyerekek megtanulják, hogy érdemes kommunikálni a digitális világban, és hogy tudnak a leghatékonyabban együttműködni egy közös célért.

  Problémamegoldás

  A digitális eszközök használatával a gyerekek a legkülönbözőbb kérdésekre keresnek és találnak válaszokat.

  Biztonság

  A gyerekek megismerik a digitális tér veszélyeit. Megértik, hogy a magukról megosztott információnak milyen következményei lehetnek. Megtanulják, hogyan őrizhetik meg adataik biztonságát.

  Adatértelmezés

  A gyerekek megtanulják megkülönböztetni a releváns információkat az irrelevánsaktól. A valós információkat a valótlanaktól.